top of page
Anchor 1
BINNENWERK
“Binnenschilderwerk is net zo belangrijk als het buitenwerk”

mijneigenschilder

Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van muren, plafonds, verwarmingen, deuren en kozijnen van uw huis. Ook trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen zoals de badkamer en kelder, vallen onder binnenschilderwerk. Het binnenschilderwerk is net zo belangrijk als het buitenwerk. Vooral met name de raamkozijnen binnen, als die verftechnisch niet in orde zijn is dat van invloed op de buitenkant van het raam. Het behangen van muren met glasvlies behang of renovlies behoort ook tot de mogelijkheden. Glasvlies kan worden geschilderd met muurverf in elke gewenste kleur. Muurverf wordt ook wel latex genoemd en het wordt gebruikt als decoratieve afwerking van je muren. Er bestaat muurverf voor binnen, maar ook voor buiten.
Speciaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders zijn er muurverven met schimmelwerende eigenschappen.
Afhankelijk van het soort is muurverf goed tot zeer goed reinigbaar. We kennen hiervoor schrobklasse 1 t/m 5. Nummer 1 is het beste reinigbaar. Handig voor bijvoorbeeld in de keuken en hal. Naast een decoratieve functie op plafonds en wanden wordt het dus ook ingezet worden als afwerklaag op glasvliesbehang en renovlies. Keuzemogelijkheden in kleur zijn zo goed als onbeperkt.
Hierin geef ik u graag advies! 
Anchor 2
BUITENWERK
"Uitstel van onderhoud is vaak een slechte leermeester"

mijneigenschilder

Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning. Verder vallen ook schuttingdelen, schoorstenen en de buitenkant van de schuur hieronder. Vooraf wordt de gevel en eventueel ook het dak met een hogedruk- reiniger gereinigd.
Is het schilderwerk van houten delen buiten dof, gebarsten of poederend? Dan wordt het tijd voor een schilderbeurt. Uitstel van onderhoud is vaak een slechte leermeester. Zonder bescherming door verf kan hout gaan rotten en verzwakt het de constructie.
Dan bent u verder van huis. Schakel dus op tijd de schilder in, dan is de houten ondergrond vaak nog onbeschadigd en kan uw kostbaar houtwerk zonder al te hoge kosten opnieuw worden geschilderd. Een goede verf voor buiten is de Sigma S2U Allure, 
Door de hoogglans (extra bindmiddel) in het verfrecept hebben weer en wind nauwelijks vat op de verf.
En ook de zon met zijn schadelijke ultraviolette stralen kan dan schijnen wat hij wil en blijft uw houtwerk voor jaren in orde!
Anchor 3
GLASVLIES/BEHANG
"Glasvliesbehang is sterk, elegant en sierlijk"

mijneigenschilder

Glasvliesbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken en te verfraaien. Je kunt er gewoon overheen behangen of schilderen. De structuur van het glasvliesbehang met motief blijft bij schilderen gewoon behouden.
Vlak glasvliesbehang kan een net zo glad resultaat geven als stucwerk. Omdat het scheuroverbruggend en stootvast is, vangt het de scheurtjes in de muren van uw (nieuwbouw) woning gemakkelijk op. Het laat zich gemakkelijk verwerken, daarom is het ideaal op gipskarton, metalstud of betonnen wanden, zowel in nieuwbouw als in renovatie (renovlies)
Glasvliesbehang is milieuvriendelijk en levert geen huidirritaties op. Het materiaal is ook goed te gebruiken in grote gebouwen en openbare ruimtes zoals bejaardenhuizen, ziekenhuizen en kantoren omdat het brandvertragend is. Wilt u uw muren strak en glad zonder stucwerk?, dan is glasvliesbehang wellicht de oplossing voor u! Glasvliesbehang is elegant en sierlijk. En door de geperste structuur strakker dan andere soorten behang.
Anchor 4
HOUTROT
"Houtrot zit vaak verborgen onder een laag verf"

mijneigenschilder

"Glasvliesbehang is sterk, elegant en sierlijk"
Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot.
Mochten er toch delen zijn aangetast door houtrot, kan dit nog onzichtbaar en duurzaam worden hersteld. Vaak hoeven er dan geen dure raamdelen vervangen te worden.
Een eerste teken van houtrot is verkleurd hout. Maar door verf of beits is deze rotting niet altijd zichtbaar. Houtrot zit vaak verborgen onder een laag verf. Let dus goed op:
  • Scheuren, openstaande verbindingen en beglazingskit die niet goed hecht aan het glas.
  • Oneffenheden in de beschermende laag.
  • Bruinzwarte verkleuring van het hout.
  • Zachte plekken in het hout die u met een schroevendraaier zo indrukt (bij kloppen op het hout klinkt het hol).
  • Klemmende ramen en deuren door uitzetting van vochtig hout.
bottom of page